Wandelweekend 2013


Zaterdag 12 en Zondag 13 october 2013

 

Dit jaar zoeken wij het lekker dichtbij huis. We overnachten namelijk in het Koos Vorrinkhuis. Het is een van de weinige huizen waar wij nog niet geweest zijn.


Hebben jullie ook nog zo het gevoel van meer en nog veel meer. Wat een zomer van veel buiten zijn en genieten van de vele zonnestralen. Wij hopen op een mooi toegift met het wandelweekend en trekken er weer lekker op uit.

Zoals jullie gelezen hebben lekker dichtbij huis en zeker zo mooi. De eerste dag lopen wij een stuk van het marskramerpad. We starten in Amersfoort en komen via de ridderoordsche bossen aan het eind van de middag na 20 km gelopen te hebben in het Koos Vorrinkhuis in Lage Vuursche aan.

Lage Vuursche staat bekend om zijn heerlijke pannenkoeken en wie niet van pannenkoeken houdt kan altijd kiezen voor een ander menu.

De volgende dag gaan wij rond 9.30 uur weer op pad. Deze dag brengt ons door de prachtige bossen bij kasteel Groeneveld waar een heerlijk kopje koffie of thee gedronken kan worden. Wie weet op het terras. Wij vervolgen onze route via de Zuiderheide om uiteindelijk in Hilversum aan te komen. Ook deze wandeling zal een kleine 20 km zijn.

We hebben al een aantal aanmeldingen maar er is nog plek. Wil je mee geef je dan zo snel mogelijk op per mail of per post; yvonnecornelia@gmail.com, Larixstraat 26 3552 BK Utrecht. De opgave is pas definitief als je hebt betaald. Je kunt het bedrag a 30 euro overmaken op de rekening van de penningmeester van het NIVON nr. 548247 onder vermelding van wandelweekend 2013.

Het ontbijt en de lunch neemt iedereen voor zichzelf mee. Dit jaar betaal je voor de overnachting, koffie en thee en de organisatiekosten 30 euro per persoon. Voor het avondeten rekent de deelnemer zelf af in het restaurant.

Yvonne Abels.

Agniet en Yvonne


Verslag van het weekend


Marian Bode - wandelweekend 12 en 13 oktober 2013

Klik op de foto voor een fotoreportage

Hallo wandelaars en meelezers,

12-13 oktober 2013 was ons jaarlijkse wandelweekend.
Gestart werd vanaf station Amersfoort en via Soest ging het naar het Koos Vorrinkhuis in Lage Vuursche. We hebben genoten van een prachtige herfstdag en na een wandeling van 20,9 km. bereikten we het natuurvriendenhuis.

Op zondagmorgen kwam de regen met bakken uit de hemel en konden we gelijk de regenkleding aan. Wat een nattigheid onderweg, de wandelpaden waren sloten en binnen de kortste tijd waren we z...nat. I.p.v. naar Hilversum te lopen werd besloten in Baarn bij De Generaal koffie te drinken en daarna op de trein te stappen.

Al met al was het toch een gezellig weekend en hopelijk volgend jaar 2 droge dagen!!

Marian Bode