Terugblik

Hier vindt u een terugblik op bijeenkomsten, excursies, wandelingen e.d.

(afbeeldingen met rode rand zijn verkleind. klik op deze afbeeldingen om ze op groter formaat te zien)

Nieuwjaarsbijeenkomst 2012 zondag 8 januari

14.00 uur + speldjes uitreiking

'Huisorkest' Simche bracht in een al meer dan 10 jaar bestaande samenstelling een muziekoptreden met veel nieuwe nummers uit het klezmer-/balkanrepetoire.


Er was tot onze vreugde een grote opkomst van meer dan 50 personen. De uitstekende catering was verzorgd door Olga Verwaal en de muziek werd verzorgd door Simche. Harry van Someren nam de honneurs waar als voorzitter en vermelde de plannen voor 2012.

Klik hier voor meer informatie en foto's.


Culturele dag: excursie naar Amsterdam - 7 mei 2009

5-1

Met 15 deelnemers hebben we cultuur gesnoven in Amsterdam. De start was (natuurlijk) met koffie in het beurscafé, waar mooie wandtableaus te zien zijn van van Toorop. De rondleiding door een klein deel van Amsterdam begon bij de Beurs van Berlage, via de Zeedijk, de Waag, de Lommerd etc. Daarna namen we bij het monument van Rembrandt afscheid van onze gids.

5-2 5-3 5-4

Vervolgens ging het richting bezoekerscentrum van de Nederlandse Bank, prachtig gesitueerd in gerestaureerde pandjes. Hier werden we ontvangen met koffie en thee. Aansluitend kregen we het verzoek om geldbiljetten af te keuren. Dit gebeurt door een machine, maar die keurt meer af dan nodig blijkt. Leuk om te doen, ook niet makkelijk.

5-5 5-6 5-7 5-8Toen volgde een rondleiding met uitleg over de EU en de euro. We konden ook (nep) goudstaven optillen.
We eindigden met een echte quiz, waarin antwoorden gegeven moesten worden op vragen over onderwerpen, waarover we eerder uitleg gekregen hadden. Na afloop gingen we allen met wat presentjes een goed gevoel richting station. We hopen volgend jaar weer een leuke dag te organiseren.

(bijdrage van Marian Bode - klik op de foto's voor een groter weergave)

"speldjesdag"

4-1

Tijdens de midweek van 22 oktober 2008 werden in een gemoedelijke sfeer NIVON speldjes uitgereikt. Een aantal jubilerende leden werd in het NIVON Centrum gehuldigd in een bijeenkomst van goede bekenden. Ze hadden die morgen bij hun kop koffie of thee met een gebakje onder elkaar veel te bepraten.

Een jubilerend echtpaar vertelde hoe de vrouw naar aanleiding van verhalen van kennissen een keer met toen nog heel kleine kinderen naar het Zeehuis gegaan was. Het klikte daar meteen. Alles ging zo vanzelfsprekend, de omgang met de andere aanwezigen, de manier waarop iedereen elkaars kinderen opving. Dat gevoel van er "thuis" te zijn werd alleen maar sterker met het opgroeien van de kinderen. Ze zijn altijd lid gebleven en komen elk jaar nog wel eens in een van de huizen, ook wel in het buitenland. De man heeft het daarbij tegenwoordig af en toe flink druk als aanmeldsecretaris, en samen waren en zijn ze hier en daar in het land ook af en toe huiswacht.

4-2 In zijn korte toespraak sprak de secretaris er zijn vreugde over dat we hier zo bijeen konden zijn, ook al gaat het met het NIVON nu even niet zo goed. Bij alle mooie herinneringen aan de sfeer en de idealen van vroeger lijkt het gevoel van "op weg naar een betere toekomst" een beetje verloren geraakt. We willen dit tij graag keren en in onze kring weer een nieuw elan bespeuren. sp5Het huidige centrale bestuur lijkt daar niet goed toe in staat. Gelukkig zijn er binnen de vereniging ook initiatieven als dat van "het Pact van Hall", mensen met ideeën over hoe van het NIVON weer een levende organisatie te maken. Vanuit de afdeling zullen we die initiatieven naar vermogen steunen.

Naar de jubilarissen toe uitte hij zijn dank voor hun trouw en jarenlange bijdragen aan de organisatie. Hij besloot zijn toespraak met een "Proficiat!" en het zo vertrouwde "Berg Frei!".
De bijeenkomst werd daarna nog een poosje voortgezet onder het genot van een drankje en een knabbeltje.

Prijs voor Fotowerkgroep

3-13-2

Onze fotogroep viel op zaterdag 15 maart 2008 weer in de prijzen.

Op de regionale foto uitwisselingsdag van het NIVON in Zaanstad viel ons de eerste prijs ten deel in de categorie "5 x 1".

Het ging om vijf foto's van minimaal drie groepsleden, met deze keer als thema, "Water in al zijn vormen".

We kregen ook tweemaal een tweede prijs, één in de kleuren- en één in de zwart/wit-fotografie, en verder nog een eervolle vermelding!Nieuwjaarbijeenkomst 2008

2-1

Op zondagmiddag 6 januari 2008 was de zaal met een veertigtal bezoekers goed gevuld. De muzikale omlijsting van deze geanimeerde bijeenkomst was in goede handen bij 'Sesbes'. De toespraak van Harry van Someren viel uiteen in tevredenheid over de gang van zaken bij de activiteiten, en zorg over de noodzakelijke bezuinigingen.

2-4 2-2 2-6
2-3 2-5een zonnig wandelweekend

1-1 Op zaterdag 6 oktober 2007 vertrokken we om 9.25 uur uit Utrecht. De weermannen en -vrouwen hadden prachtig weer voorspeld en we hadden er zin in. We reisden naar Santpoort-zuid waar de wandeling begon. Hier werden we uitgezwaaid door Max. Na een uur wandelen was er koffiepauze op een terras. De gratis veerboot bracht ons over het Noordzeekanaal.
1-2 Hierna vervolgden we onze wandeling. Om 17.00 uur waren we in de mooi verbouwde Banjaert.
We konden ons heerlijk opfrissen en om 18.30 uur gingen we naar Klein Zwitserland, een restaurant in Wijk aan Zee. Het duurde een beetje lang voordat we ons eten kregen, maar met een paar glaasjes water extra en … het goede gezelschap, hielden we dit wel vol.
1-3 De volgende dag na een uitgebreide fotosessie vertrokken we voor het tweede deel van onze tocht. De ochtenddauw lag nog op de spinnenwebben, de zon was alweer present en we hadden er dus weer zin in. We liepen door het Noordhollands duinreservaat. Onderweg zagen we een interessante bezienswaardigheid namelijk: "de inlaat van water uit het IJsselmeer in de duinen". Het ziet eruit als een water-paddestoel.
Over paddestoelen gesproken, die hebben we ook in alle kleuren en maten bewonderd. Om 14.45 uur kwamen we bij het strand. Na een verfrissende duik vervolgden we onze weg naar Castricum, waar we met de trein van 16.21 uur moe maar voldaan terugkeerden naar Utrecht. Het was een onvergetelijk zonovergoten weekend.
Trudy van den Bergh