yoga

Yoga

Opgave en inlichtingen: Annemarie van den Bogert-Polders of via haar eigen website.

Een divers aanbod:

Hatha Yoga

HOERA, DE LENTE ! KOM TOT BLOEI BIJ YOGA!
Bevindingen van ons groepje:

  • Yoga geeft energie en ontspanning. Een mengeling van massage en shiatsu is een goede aanvulling. (Ans)
  • Yoga in de groep voelt gezond en is gezellig (Helga)
  • In een gezellige groep mensen rekken, strekken, ontspannen we op aanwijzingen van Annemarie en dat gaat geweldig! (Lida)
  • Leuk, lekker en goed voor het lijf en geest, wat dat ook moge zijn...(Martijntje)
  • Dinsdag yogadag, lekker en gezellig ontspannen. (Jacqueline)

Weet je wat lummelen is?
over de genoegens van yoga

Vaag en van heel ver weg kwam de betekenis van dit woord naar boven bij mij... een herinnering aan een lang vervlogen kindertijd. De vraag werd aan ons gesteld door Annemarie van den Bogert-Polders, onze yoga lerares.
Iedere dinsdagochtend zijn we met zn zessen bijeen op Rotsoord en proberen wij in ruim een uur tijd (wordt soms wel twee uur) een klein beetje los te komen van de Westerse manier van leven. We proberen tot rust te komen, bij onszelf te zijn en te blijven, ons eigen lichaam te voelen, en de ruimte daar omheen, we doen oefeningen om ons lichaam te doen ontspannen en we proberen daarmee onze eigen binnenkant te leren kennen.
En.... de afgelopen les hebben we dus "gelummeld". Wat dat is? En persoon staat in het midden, twee anderen vr en achter hem. De middelste persoon laat zich voor-en achterover vallen en de twee buitenste personen vangen hem of haar heel rustig op en duwen hem naar de overkant, waardoor de middelste persoon helemaal kan ontspannen en vertrouwen krijgt in de vangers.
Zo wiebelden wij rustigjes heen en weer en de conclusie van een ieder was: wat een hemels... wat een heerlijk gevoel is dat!

Tijdstippen

Er zijn twee yoga-groepen, op dinsdagochtend, 09.00-10.30 en 10.30-12.00 uur. Een proefles is altijd mogelijk, graag wel eerst even afspreken!
Kosten: NIVON-leden betalen € 4,50 per keer, met U-Pas € 3,50.

Yoga voor ouder en kind

Een ideale gelegenheid om het contact met uw kind op een zorgzame, rustgevende wijze te verdiepen. Een eerste 'workshop' was meteen zo'n succes dat dit een terugkerende activiteit is geworden: in elke serie bijeenkomsten "Kinderyoga" is tenminste n bijeenkomst "Yoga voor ouder en kind" opgenomen. Kijk voor de datum op de eigen website van Annemarie.