Culturele dag 2010: excursie naar 's Hertogenbosch

Zaterdag 8 Mei jl. was Den Bosch het doel van onze jaarlijkse culturele dag. Met zestien deelnemers hebben we het een en ander over Den Bosch geleerd. Dat begon al op het stationsplein, meteen na de koffie. Een gids heeft ons anderhalf uur rondgeleid door de binnenstad, en ondanks dat het zaterdag was merkte je niets van die drukte.
De rondleiding eindigde op de Parade, het grote plein bij de St. Janskathedraal. Hier waren en zijn genoeg gelegenheden om iets te eten of te drinken. En niet te vergeten ons te verwarmen, want fris was het!!!
Om 13.15 uur werden we bij de boot verwacht om te gaan varen op de Binnendieze. Ook dit was heel bijzonder om zo midden door en onder de stad te varen. Een aanrader voor iedereen.
Na de boottocht namen we afscheid van elkaar, zodat ieder "zijn eigen ding" kon doen. Een kerk bezichtigen, een bezoek aan een museum of een beetje winkelen. Zelf ging ik naar huis met een doos Bossche bollen en dat zullen er wel meer gedaan hebben. Al met al een geslaagde dag (en gelukkig droog).
Nu maar weer een interessante bestemming voor volgend jaar bedenken. Suggesties zijn altijd welkom!!!!

Marian Bode.