kaart

LAW-routes: Utrechtpad

in etappes van ongeveer 19 km

Informatie bij Thijs Notenboom.

We hopen steeds op veel wandelplezier en natuurbeleving.
Zorg voor goede wandelschoenen en neem eten en drinken mee voor onderweg.

Klik hier voor informatie over werkzaamheden op de website van NS.

Negen etappes van het Utrechtpad zijn nu achter de rug.
We lopen we het laatste stuk van het Utrechtpad op 25 februari 2012.

zaterdag 12 november 2011: Amersfoort - Baarn
De lengte van deze zevende etappe is ongeveer 18 km. De tocht, van Amersfoort naar Baarn, voert grotendeels door het dal van de Eem. Tussen Amersfoort en Baarn is onderweg geen horeca.
We verzamelen omstreeks 9:30 uur in de hal van station Utrecht CS. We reizen die dag alleen met de trein. We vertrekken om 9:51 u met de trein naar Amersfoort.
Vanaf station Baarn gaan we met de trein terug naar Utrecht. Beide trajecten is een enkele reis.

zaterdag 10 december 2011: Baarn - Lage Vuursche
De lengte van de achtste etappe is ongeveer 17 km. We lopen in een geheel ander landschap, het bosgebied in de noordelijk deel van de Utrechtse Heuvelrug. Onderweg doen we natuurlijk het Nivonhuis in Lage-Vuursche aan. Daar kunnen we iets drinken, maar ook elders in Lage-Vuursche is volop horeca om iets te nuttigen.
We verzamelen omstreeks 9:45 uur in de hal van station Utrecht CS. We vertrekken om 10:05 u met de trein naar Baarn.
Terug nemen we de trein vanaf Hollandsche Rading.

zaterdag 28 januari 2012: Hollandsche Rading - Maarssen
De lengte van de negende etappe is ongeveer 15 km, niet lang, maar het kan voor januari wel eens een mooie afstand zijn.
Voor de voorlaatste etappe van het Utrechtpad verzamelen we weer in de hal van het Centraal station vanaf 9:45. We nemen de trein van 10:08 (sprinter naar Hilversum spoor 2) naar Hollandsche Rading. We lopen dan eerst door bos, later door open land langs de Loosdrechtse plassen en eindigen in Maarssen. De etappe zal niet lang zijn, zo'n 15 km, misschien iets langer als we in het begin een rondje door de bossen bij Hollandsche Rading lopen.
Terug vanuit centrum Maarssen met de bus of eventueel met de trein vanaf station Maarssen. Neem natuurlijk regenkleding mee, maar we rekenen op droog weer.

zaterdag 25 februari 2012: Utrecht - Maarssen
(omgekeerde richting)
Al weer de laatste etappe van het Utrechtpad.
We verzamelen tussen 10:15 en 10:30 in de hal van Utrecht CS en vertrekken om 10:30. We wandelen vanuit de hal naar Maarssen. Dus niet inchecken en geen treinkaartje nodig bij vertrek!

Het plan was om de korte etappe van ongeveer 12 km af te sluiten in Maarssen met een bezoek aan het Drogisterijmuseum en daarna samen ergens te gaan eten (met wie dat willen natuurlijk). Maar sinds het korten van de rijkssubsidies op culturele zaken is het museum de laatste tijd niet meer open, dus dat bezoek kan niet doorgaan. Als alternatief heb ik nu gepland om na Maarssen nog een mooi stukje van het Waterliniepad te lopen naar Breukelen en dan daar te eindigen met een gemeenschappelijk etentje. De dagwandeling wordt daarmee verlengd tot zon 18 km. Ik heb de Taveerne De Danne uitgekozen om te gaan eten. Die serveert degelijke, niet prijzige Hollandse gerechten en heeft ook een goede keuze uit maaltijdsalades en vegetarische gerechten (www.dedanne.nl). Laat even weten of je van plan bent mee te gaan eten in verband met het aantal mensen waarvoor ik zal reserveren (tel 030 2516675, Thijs Notenboom. Het gaat alleen om een globaal aantal. Een paar meer of minder is geen probleem.

En na het eten gaan we met de trein van Breukelen weer naar huis.

Tot ziens,

Thijs.


Klik hier om foto's van deze etappes te bekijken.


Op 25 februari hebben we de laatste etappe van het Utrechtpad gelopen, van Utrecht naar Breukelen. We boften heel erg met het weer!

Klik op de foto om foto's van deze etappe bekijken.

Kees Blomhert


Hallo wandelaars en belangstellenden,


Klik op deze foto voor meer foto's van de laatste etappe van het Utrechtpad

T.w. Utrecht-Maarssen + een extraatje Maarssen-Breukelen (18,5 km).

Een leuke onderbreking was het bezoek aan het drogisterijmuseum in Maarssen.

Traditioneel werd de laatste etappe afgesloten met een etentje. Volgende maand start Willibrorduspad (totaal 225 km).

Groetjes, Marian Bode